Barion Pixel

A fenti kérdés felvetése, sokunkban felmerül:

Miért vásároljak drágább fűtőpanelt, ha egy olcsóbb olajradiátort azonnal vehetek?

Miért kérjek árajánlatot, számolgassak hőtechnikát, levelezzek cégekkel, rendeljek az interneten vagy látogassak el fűtéstechnikai bemutatótermekbe?

Szakértőnk válaszol:

A miértekre az egyszerű és gyors válasz: a Norvég NordArt elektromos fűtőpanelek egy olajradiátornál sokkal kevesebbet fogyasztanak, energiatakarékosabbak, megbízhatóbbak, biztonságosabbak, esztétikusabbak, jobban és pontosabban szabályozhatóbbak, gyorsabban felfűtenek! Így lényegében minden egyes tulajdonságukban amiben a helyiségek fűtésére megalkották őket, a Norvég fűtőtestek nagyságrendekkel jobban vizsgáztak mint az olajradiátorok.

A képek alatti szövegrészben megtalálja a bővebb magyarázatot is, kérjük olvassa el, hasznos lehet…

 

 

 

A részletesebb kifejtést a legfontosabb ténnyel kezdem a biztonsággal: Az olajradiátoroknál gyakori jelenség a túlmelegedés, a műanyag részek megolvadása, köztudott hogy nem hagyhatóak magukra, gördülő lábon állnak és nehezek, felborulnak, ilyenkor sérülhet a fűtőtest, a kábel, nem tartalmaznak termosztátot, ami a pontos szabályozás és a túlmelegedés meggátolásának alapfeltétele.  Ezzel szemben a Norvég NordArt fűtőpanelek falra vannak rögzítve, így a mechanikus borulás és kábel sérülés kizárt de borulás érzékelővel is el vannak látva. Ezek a Norvég elektromos fűtések túlmelegedésgátlóval, borulásérzékelővel, ablaknyitás érzékelővel és energiatakarékos működést elősegítő termosztáttal vannak szerelve. Teljesen felügyelet nélkül hagyhatóak, nyaralók, lakások, irodák, raktárak fűtésénél akár hónapokig vagy évekig alap temperálhatnak folyamatos ellenőrzés nélkül.  

 

A második fontos kérdés a pénz kérdése: Ha azt gondoljuk hogy egy olajradiátor olcsóbb mint egy Norvég fűtőpanel akkor alaposan tévedünk és csak magunkat csapjuk be! Persze a kasszánál a vásárláskor kevesebbet fizetünk egy olajradiátorért de ezt a különbözetet a magasabb fogyasztás garantáltan már az első télen kompenzálni fogja és a második télen már teljes ráfizetéssel üzemeltetünk egy olajradiátort, ami nem biztonságos, nem szabályozható, nem adja le a hőt érezhetően és pár éven belül valószínűleg megolvad, elhasználódik, sérül. A garancia egy olajradiátorra a legtöbb esetben 3 nap cseregarancia és 1 év javítási garancia. Ez azt jelenti hogy 3 nap elteltével ha elromlik a fűtő készülék, akkor fűtés nélkül maradok, szervizbe kell vinnem és hetek hónapok múlva kapok egy javítottat, amikor már lehet hogy nem is kell fűteni és ilyenkor a kieső időre rákényszerülök hogy újat vegyek. A NordArt elektromos fűtőpanel, ezzel szemben 5év korlátlan cseregaranciával vásárolható, ami azt jelenti hogy meghibásodás esetén, akár pár órán belül egy teljesen új készüléket kap és azonnal fűthet vele. Ezek a gazdaságos és energiatakarékos fűtőpanelek pedig alacsonyabb fogyasztásúak a fizikai kialakításuk, hőáramlásuk, hosszú géptest, speciális fűtőbetét, precíz vezérlő, termosztát miatt! A fentiek alapján kérem higgyék el, hogy Norvég fűtőpanelekkel fűteni minden szempontból olcsóbb mint olajradiátorral!

 

A harmadik fontos különbség a hőérzet és egy adott helyiség pontos temperálásának kérdése: Az olajradiátoron fokozat kapcsoló található amivel nem tudok pontos hőmérsékletet beállítani, így az nem szabályoz, nem temperál, nincs benne termosztát, így képtelen alapvető hőmérséklet szabályozásra, ami alapvető elvárása a kor emberének. A hőmérséklet szabályozatlanság mellet maga a hőleadás is kőkorszaki technológia, egy izzószálas fűtőbetét olajat melegít, ami nehéz, súlyos, több szempontból is balesetveszélyes fémköpennyel van elválasztva a külvilágtól. Képzeljük el, amikor egy 1cm-es átmérőjű fűtőbetét elkezd melegíteni több liter olajat, ami lassacskán átmelegíti a hideg, nagy, nehéz fémburkolatot… Majd ez melegíti a szobát, a tárgyakat??? Úgy hogy az egész folyamatot csak fokozatkapcsolóval szabályozhatom a radiátor előtt ülve és fagyoskodva???  Az ADAX NEO, GLAMOX fűtőpanelek ezzel szemben korszerű vezérléssel, impulzus szerűen fűtenek, néha csak másodpercekre be és ki kapcsolva, a fűtőbetét nem izzószálas, hanem fémötvözet és nagy felületű így gyors hőleadásra képesek. A fűtőpanelek hosszúak, ezért széles, lágy hőfüggönyt képesek leadni, gyorsan, kellemes, lágy meleget temperálnak a szobában és pontosan a beállított hőmérsékletre. A fűtőpanelek adaptív hőszabályozással még az adott szoba hőleadását is rögzítik, így “megtanulják” mikor kapcsoljanak be hogy az adott időre elérjék a kívánt hőfokot. Emellett ablaknyitás funkcióval is rendelkeznek, így ha nyitva felejtünk egy ablakot, nem pazarolják az energiát, fagymentesítési funkcióba váltanak és utána gyorsan vissza tudják melegíteni a helyiséget.

A különbséget érezni kell, így lehetőséget adunk Ügyfeleinknek hogy saját bőrükön tapasztalják meg az élményt, jelentkezzenek be mintatermünkbe a 0670/391-6388 as számon és értékeljék a leírtakat saját tapasztalatból!