Barion Pixel

MIÉRT VÁLASZTJA SOK MAGYAR HÁZTARTÁS AZ

elektromos fűtést ?

Magyarországon az utóbbi évtizedben, kimagaslóan megnőtt a kereslet a jó minőségű, gazdaságos elektromos fűtési megoldások iránt.

Ennek okai:

 • újabb és vastagabb szigetelési technológiák
 • kedvező árú és államilag támogatott napelem rendszerek
 • jó minőségű nyílászárók használata
 • az elektromos fűtés témáját alaposan körüljárt, átgondolt, így tudatos vásárlói döntések

A felsoroltak miatt a fogyasztók egy új és versenyképes választási lehetőséget kapnak fűtésrendszerük kiválasztásában, az elektromos fűtést. Már nem csak gáz, fa, szén tüzelőanyagokkal előállított hőenergiában kell gondolkodniuk, hanem kihasználhatják az elektromos fűtés adta előnyöket is. Szeretnénk leszögezni hogy a hagyományos fűtési módozatokkal olcsóbban lehet hőenergiát előállítani de létezik egy sor olyan tény, amelyben az elektromos fűtés előnyösebb és visszahozhatja a magasabb fűtésszámla miatti pénzt is. Ezek a tényezők:

 • a biztonság
 • az olcsó és gyors kiépítés & bekerülési költség
 • pontos hőfokbeállítás minden helyiségben külön-külön
 • tiszta környezetkímélő működés
 • kiemelkedő garanciális feltételek

 

hogyan működik

egy jó minőségű fűtőpanel?

 

 

A NordArt fűtőpaneljei és elektromos fűtései, nem hagyományos izzószállal működnek, hanem egy kerámia magos, speciális fűtőbetéttel, amely az izzószálaknál jóval alacsonyabb hőmérsékleten üzemel, ezáltal kevesebb energiát fogyaszt.

A fűtés mechanizmusa abban rejlik, hogy a Norvég fűtőpanel alján beáramlik a hideg levegő, mely a fűtőtest belsejében a lamellás fűtőegységen keresztül felmelegszik, és a magas hőmérséklet-különbség miatt a meleg levegő felül kiáramlik a fűtendő légtérbe.

Nincs benne ventilátor!  Egyszerűen, a termodinamika elvén működik!

A fűtésteljesítményt még gazdaságosabbá teszi a precíz elektronikus vezérlés mely a NordArt fűtőpanelekre jellemző. Ha egy NordArt fűtőpanel önálló fűtésként üzemel, a kívánt hőmérséklet elérése után az óránkénti fogyasztása általánosságban a fűtésteljesítmény harmadának megfelelő kWh.

Ez azt jelenti,  hogy a termosztát, mely méri a fűtendő helyiség hőmérsékletét, csak akkor enged a fűtőbetétnek hőt közölni, amikor az feltétlenül szükséges. Általában percenként 20 másodpercen keresztül üzemel, ki-be kapcsol (azután, hogy elérte az Ön által beállított pontos hőfokot).

A fűtőpanel maximálisan igazodik a vásárlói igényekhez, hosszú távon az elvárt minőségű komfortérzetet biztosítja.

hogyan lehet kiépíteni

az elektromos fűtést?

 

 

A NordArt elektromos fűtőpaneljeinek egyik legnagyobb előnye kétségtelenül az, hogy szakember segítsége nélkül felszerelhető, beüzemelhető. Egyszerűen a falra kell csavarozni a tartó konzolt, ráakasztani a Norvég fűtőpanelt, a dugvillás vezetéket csatlakoztatni a konnektorba, bekapcsolni és a fűtésrendszer máris üzemkész.

Ezzel már a beruházás pillanatában pénzt takaríthatunk meg, a továbbiakban elektromos fűtése nem igényel karbantartást, a felszerelés után semmilyen járulékos költséggel nem kell számolni.

FONTOS! Az elektromos fűtés üzemeltetése előtt, javasolt szakemberrel ellenőriztetni az azt működtető elektromos hálózatot. Vizes helyiségekben pedig, javasolt az elhelyezésről villamos szakember véleményének kikérése, a zónabesorolási szabályok miatt! 

 

Sok cég – sok termék, honnan tudom hogy hatékony

elektromos fűtést találtam?

Elektromos fűtés, hatékony fűtésrendszer választásnál, nem kell a vásárlónak villamosmérnöki végzettség! Ha a cégek által kínált termékáradat útvesztőjébe került, gondoljon a józan eszére és néhány egyszerű és nyilvánvaló fizikai törvényre:

 

 • A konvekciós – gravitációs elven működő elektromos fűtőpanelek fizikai megjelenésében a legfontosabb tulajdonság a szélesség, hogy minél szélesebb felületen tudja leadni a hőt! A széles  hőfüggöny kellemes, lágy, nem szárít, nincs égett szag, nem keveri fel a port, jobban elosztja a hőt stb… Kérem nézze meg, a különböző cégek kínálta fűtőpanelek vízszintes méretét ugyanazon teljesítményben és válassza a szélesebbet!
 • Nézze meg honnan származik, kik fejlesztették, gyártották, milyen Országokban használják nap mint nap! Kérem válasszon olyan gyártmányú fűtőpanelt, ahol a fűtés nem üzlet, hanem létkérdés!
 • Mióta értékesítik Magyarországon és mennyi a nálunk eladott és üzemben lévő fűtőpanelszám. Kérem vásároljon nagy mennyiségben eladott,  “levizsgázott” márkát!
 • Kérdezzen rá a garanciára! Válassza a tényleges cseregaranciát, ahol hiba esetén új panelt kap, minimum 5 évig!